Effektelektronik – dansk verdensklasseforskning baner vej for grøn omstilling

Opsummering

IRIS Group har udarbejdet en publikation om professor Frede Blaabjerg og Aalborg Universitets forskning inden for effektelektronik. Publikationen er udarbejdet i anledning af, at Frede Blaabjerg modtager The Institute of Electrical and Electronic Engineers’ guldmedalje i maj 2020. Prisen regnes for en af verdens mest prestigefyldte priser inden for ingeniørvidenskab.

Publikationen viser, at Frede Blaabjerg og hans kollegaer ikke blot har skabt forskningsresultater i verdensklasse. De har også gennem omfattende samarbejde med industrien haft markant betydning for væksten i dansk vindindustri og for den grønne omstilling.

Hovedpointer i publikationen er:

  • Frede Blaabjergs forskning har været helt afgørende for, at mere end 50 pct. af elektriciteten i dag kommer fra vedvarende energikilder i Danmark.
  • Aalborg Universitet spiller en afgørende rolle for, at vindmøllers kapacitet er vokset med en faktor 200 siden begyndelsen af 1990´erne.
  • Langt de fleste vindmøller og solcelleanlæg i verden indeholder teknologi, der bygger på principper udviklet af forskere på Institut for Energiteknik.
  • Aalborg Universitets forskning har skabt grundlaget for flere tusinde jobs i dansk industri.
  • Målt på bredt anerkendte kvalitetsmål er Frede Blaabjerg verdens førende forsker inden for ingeniørvidenskab.
  • Hovedparten af Aalborg Universitets forskning i effektelektronik foregår i samarbejde med virksomheder i ind- og udland.

Download rapport

Flere publikationer fra IRIS Group

Vil du høre mere om IRIS Group?

Et tværfagligt hold af konsulenter leverer markedets skarpeste analyser og rådgivning. Skal vi hjælpe dig?

Kontakt os