The Plant Biologicals Cluster in Southern Scandinavia

Opsummering

IRIS Group har gennemført en analyse af den unge sydskandinaviske klynge for biologiske plantebeskyttelses- og vækstmidler (plant biologicals).

Rapporten beskriver klyngen og dens vækstpotentialer, samt forskningen i de virksomheder og videninstitutioner, som i Danmark og Sverige beskæftiger sig med plant biologicals. Analysen baserer sig på internationale foresight-studier af vækstmarkedet for plant biologicals, en bibliometrisk analyse samt interviews med nøgleaktører i klyngen.

Analysen viser bl.a., at:

    • Plant Biologicals-klyngen i Sydskandinavien består af ca. 60 virksomheder, fire universiteter og en håndfuld specialiserede rådgivere og teknologiudviklere.
    • Klyngen dækker hele værdikæden med aktører fra forskning over udvikling til test og produktion.
    • Klyngens store virksomheder tæller Chr. Hansen, FMC, Novozymes, BASF, Bayer og Syngenta, hvoraf de tre førstnævnte har R&D-aktiviteter i København.
    • Klyngens fire universiteter er blandt de førende i verden inden for plantemikrobiologi og genetik.
    • Det globale vækstpotentiale for biologiske plantemidler er enormt. Internationale prognoser spår markedet til at vokse fra 7,5 mia. USD i 2018 to 20,5 mia. USD i 2026.
    • Der findes en række udfordringer, som skal overkommes, hvis klyngen skal realisere sit fulde potentiale. Det handler bl.a. om manglende standarder for test og langsomme og omkostningsfulde godkendelsesprocesser.

Download rapport

Flere publikationer fra IRIS Group

Vil du høre mere om IRIS Group?

Et tværfagligt hold af konsulenter leverer markedets skarpeste analyser og rådgivning. Skal vi hjælpe dig?

Kontakt os