Biosolutions and Power-to-X

Opsummering

IRIS Group har udarbejdet en analyse af potentialerne for at koble to teknologiområder med stor betydning for den grønne omstilling: Biosolutions og Power-to-X (PtX).

Biosolutions er en dansk styrkeposition og der er store forventninger til udrulning af PtX i Danmark.

Udover de potentialer og anvendelsesmuligheder, som biosolutions og PtX hver især rummer, er der også muligheder og perspektiver i at koble teknologierne.

Med udgangspunkt i Kalundborg Symbiose tilbyder denne analyse et tidligt indblik i de sektorkoblingspotentialer, som Biosolutions og PtX rummer. Kalundborg Symbiosen har eksisteret i mere end 50 år og huser store biosolutions-virksomheder og forsyningsselskaber, der er fysisk forbundet, så de kan dele overskydende ressourcer (vand, energi og materialer). Symbiosen er derfor et godt udgangspunkt for at undersøge perspektiver, muligheder og fordele ved at integrere PtX i symbiosen.

Derudover beskriver analysen det bredere økosystem af ressourcer i Greater Copenhagen, som den industrielle symbiose i Kalundborg tapper ind i – og som har stor betydning for udviklingen af både biosolutions og PtX. Det gælder ikke mindst en blomstrende life science industri, førende videninstitutioner samt en test- og demonstrationsinfrastruktur under opbygning.

Endelig kommer rapporten med en række anbefalinger til, hvordan rammevilkårene for (kobling af) biosolutions og PtX kan styrkes.

Download rapport

Flere publikationer fra IRIS Group

Vil du høre mere om IRIS Group?

Et tværfagligt hold af konsulenter leverer markedets skarpeste analyser og rådgivning. Skal vi hjælpe dig?

Kontakt os