Danske giganter – analyse af det industrielle vækstlag

Opsummering

IRIS Group har for Akademiet for de Tekniske Videnskaber (ATV) udarbejdet en analyse af vækstlaget blandt de mellemstore industrivirksomheder i Danmark. Analysen sætter fokus på de forhold, der er kritiske for, at danske industrivirksomheder kan realisere høj vækst og blive til fremtidens industrilokomotiver. Analysen, der bygger på en kombination af dybdegående kvantitative og kvalitative analyser, peger bl.a. på, at:

  • Ledelsens vækstambitioner, risikovillighed og en løbende tilpasning af kompetencerne i ledelse og bestyrelse er centrale fællestræk blandt vækstvirksomhederne.
  • Vækstvirksomhederne investerer mere i forskning og udviklingsaktiviteter og indgår oftere i innovativt samspil med videninstitutioner, m.fl.
  • Vækstvirksomheder anvender nye teknologier i alle dele af virksomhedens produktionsproces. Vækstvirksomhederne har bl.a. også oftere fokus på at indlejre nye teknologier i virksomhedens produkter og processer.
  • Vækstvirksomhederne satser globalt og høster fortsat fremgang på nye globale markeder fjernt fra Danmark.

Rapporten har dannet grundlag for en stor konference med deltagelse af både politikere, virksomheder og ansvarlige for centrale erhvervspolitiske virkemidler, som blev afholdt i Industriens Hus den 9. juni. Læs mere om ATV’s videre arbejde med analysen her.

Download rapport

Flere publikationer fra IRIS Group

Vil du høre mere om IRIS Group?

Et tværfagligt hold af konsulenter leverer markedets skarpeste analyser og rådgivning. Skal vi hjælpe dig?

Kontakt os