Effektelektronik – dansk verdensklasseforskning baner vej for grøn omstilling

Opsummering

IRIS Group har udarbejdet en publikation om professor Frede Blaabjerg og Aalborg Universitets forskning inden for effektelektronik. Publikationen er udarbejdet i anledning af, at Frede Blaabjerg modtager The Institute of Electrical and Electronic Engineers’ guldmedalje i maj 2020. Prisen regnes for en af verdens mest prestigefyldte priser inden for ingeniørvidenskab.

Publikationen viser, at Frede Blaabjerg og hans kollegaer ikke blot har skabt forskningsresultater i verdensklasse. De har også gennem omfattende samarbejde med industrien haft markant betydning for væksten i dansk vindindustri og for den grønne omstilling.

Hovedpointer i publikationen er:

  • Frede Blaabjergs forskning har været helt afgørende for, at mere end 50 pct. af elektriciteten i dag kommer fra vedvarende energikilder i Danmark.
  • Aalborg Universitet spiller en afgørende rolle for, at vindmøllers kapacitet er vokset med en faktor 200 siden begyndelsen af 1990´erne.
  • Langt de fleste vindmøller og solcelleanlæg i verden indeholder teknologi, der bygger på principper udviklet af forskere på Institut for Energiteknik.
  • Aalborg Universitets forskning har skabt grundlaget for flere tusinde jobs i dansk industri.
  • Målt på bredt anerkendte kvalitetsmål er Frede Blaabjerg verdens førende forsker inden for ingeniørvidenskab.
  • Hovedparten af Aalborg Universitets forskning i effektelektronik foregår i samarbejde med virksomheder i ind- og udland.

Download rapport

Flere publikationer fra IRIS Group

Vil du høre mere om IRIS Group?

Et tværfagligt hold af konsulenter leverer markedets skarpeste analyser og rådgivning.

Kontakt os