Lokale erhvervspræstationer 2021

Opsummering

IRIS Groups årlige opgørelse over de danske kommuners erhvervspræstationer er i år udvidet med et særligt corona-indeks. Dette års opgørelse indeholder dermed både et indeks for de lokale erhvervspræstationer op til corona-krisen og et, der viser de lokale erhvervspræstationer under krisen.

Indekset for erhvervspræstationer op til krisen viser bl.a.:

  • At Tårnby Kommune samlet set er den kommune, hvor erhvervslivet klarede sig bedst. I toppen af indekset får Tårnby følgeskab af Billund Kommune og Gentofte Kommune.
  • At de regionale topscorere – ud over Tårnby og Billund kommuner – er Rebild Kommune, Køge Kommune og Ikast-Brande Kommune.
  • At højdespringerne på indekset er Rebild Kommune og Frederikshavn Kommune, der begge er gået 28 pladser frem siden sidste år.

Corona-indekset præsenterer et samlet og aktuelt billede af, hvor hårdt krisen har ramt landets kommuner på en række nøgleområder, fx ledighed, konkurser og jobopslag.

Corona-indekset viser bl.a.:

  • At Norddjurs Kommune, Kalundborg Kommune og Fredensborg Kommune er de tre kommuner, hvor erhvervslivet har klaret sig bedst under corona-krisen.
  • At Tårnby Kommune, Dragør Kommune og Albertslund Kommune er de tre kommuner, hvor krisen har ramt erhvervslivet hårdest.
  • At krisen generelt har ramt hårdest i storby- og hovedstadskommunerne – bl.a. fordi oplevelseserhvervene fylder meget i disse kommuner.

Samlet set viser opgørelsen, at de kommuner der toppede listen med de bedste erhvervspræstationer op til krisen, typisk er dem, der er blevet hårdest ramt under corona-krisen.

Download rapport

Flere publikationer fra IRIS Group

Vil du høre mere om IRIS Group?

Et tværfagligt hold af konsulenter leverer markedets skarpeste analyser.

Kontakt os