Lokale erhvervspræstationer 2021

Opsummering

IRIS Groups årlige opgørelse over de danske kommuners erhvervspræstationer er i år udvidet med et særligt corona-indeks. Dette års opgørelse indeholder dermed både et indeks for de lokale erhvervspræstationer op til coronakrisen og et, der viser de lokale erhvervspræstationer under krisen.

Indekset for erhvervspræstationer op til krisen viser bl.a.:

  • At Tårnby Kommune samlet set er den kommune, hvor erhvervslivet klarede sig bedst. I toppen af indekset får Tårnby følgeskab af Billund Kommune og Gentofte Kommune.
  • At de regionale topscorere – ud over Tårnby og Billund kommuner – er Rebild Kommune, Køge Kommune og Ikast-Brande Kommune.
  • At højdespringerne på indekset er Rebild Kommune og Frederikshavn Kommune, der begge er gået 28 pladser frem siden sidste år.

Corona-indekset præsenterer et samlet og aktuelt billede af, hvor hårdt krisen har ramt landets kommuner på en række nøgleområder, fx ledighed, konkurser og jobopslag.

Corona-indekset viser bl.a.:

  • At Norddjurs Kommune, Kalundborg Kommune og Fredensborg Kommune er de tre kommuner, hvor erhvervslivet har klaret sig bedst under coronakrisen.
  • At Tårnby Kommune, Dragør Kommune og Albertslund Kommune er de tre kommuner, hvor krisen har ramt erhvervslivet hårdest.
  • At krisen generelt har ramt hårdest i storby- og hovedstadskommunerne – bl.a. fordi oplevelseserhvervene fylder meget i disse kommuner.

Samlet set viser opgørelsen, at de kommuner, der toppede listen med de bedste erhvervspræstationer op til krisen, typisk er dem, der er blevet hårdest ramt under coronakrisen.

Download rapport

Flere publikationer fra IRIS Group

Vil du høre mere om IRIS Group?

Et tværfagligt hold af konsulenter leverer markedets skarpeste analyser og rådgivning. Skal vi hjælpe dig?

Kontakt os