Årets Transportkommune 2019 – vejgodstransportbranchens lokale vilkår

Opsummering

IRIS Group har på vegne af brancheorganisationen ITD udviklet en ny metode og gennemført en måling af de lokale erhvervsvilkår for vejgodstransport. Det har bl.a. resulteret i en samlet rangordning af alle kommunerne i Danmark i forhold til deres erhvervsvilkår for branchen. Målingen er gennemført for første gang i 2019 og vil fremadrettet blive gennemført hvert år.

Formålet er at følge udviklingen i de enkelte kommuner og styrke dialogen mellem erhvervslivet og de lokale myndigheder om, hvordan de lokale rammevilkår for transportbranchen kan forbedres. Målingen omfatter derfor også kun objektive indikatorer, som de kommunale politikere kan påvirke.

Den første måling viser, at Vejen Kommune er årets transportkommune i Danmark 2019. Det skyldes bl.a., at kommunen har særligt gode faciliteter og kapacitet på det lokale vejnet og samtidig tager en lang række hensyn til vejgodstransporten i de lokale regler og planer.

Det metodiske baggrundsnotat samt de enkelte kommuners resultater og forbedringsforslag kan ses her: aaretstransportkommune.dk

Download rapport

Flere publikationer fra IRIS Group

Vil du høre mere om IRIS Group?

Et tværfagligt hold af konsulenter leverer markedets skarpeste analyser og rådgivning. Skal vi hjælpe dig?

Kontakt os