Behovet for erhvervsudviklingstilbud for fødevarevirksomhederne i Region Sjælland og Region Hovedstaden

Opsummering

IRIS Group og Lauritzen Consulting har for Region Sjælland og Region Hovedstaden gennemført en analyse af fødevareerhvervenes behov for erhvervsfremme- og klyngeydelser.

Analysen belyser bl.a., hvad nye fødevaretrends og teknologier, fx økologi, sundhed og convenience, har af konsekvenser for fødevarebranchens forskellige branchesegmenter, samt hvilke krav det stiller til offentlige erhvervsfremmetilbud.

Analysen viser bl.a., at:

  • Primærproducenter er udfordret af et omkostningspres på traditionelle råvarer, hvilket gør det attraktivt i stedet at producere økologiske/bæredygtige råvarer af høj kvalitet og til en høj pris. Men transitionen er ofte vanskelig og kræver ny viden og afsætningskanaler.
  • Producenter af procesudstyr udfordres af skærpede kvalitets- og sikkerhedskrav til fødevarer, der bl.a. stiller krav til udviklingen af nye forskningsbaserede kvalitetssikringssystemer til udstyret i samarbejde med universiteter.
  • Adgang til kvalificeret arbejdskraft er en udfordring i alle dele af erhvervet.

Analysen er baseret på over 50 interviews med forskellige typer fødevarevirksomheder i de to regioner.

Download rapport

Flere publikationer fra IRIS Group

Vil du høre mere om IRIS Group?

Et tværfagligt hold af konsulenter leverer markedets skarpeste analyser.

Kontakt os